Cerca contraforts...

dimarts, 24 de març del 2009

Campaya pel cessament de la violència a la universitat

És conegut per tothom que el dia a dia a la universitat es fa cada dia més feixuc. Al deteriorament físic dels edificis i del campus s'hi ha d'afegir la indignació que expressa estudiant rere estudiant vers les accions violentes que se succeeixen en nom d'un col·lectiu, tots els estudiants, que en cap cas fa costat a la manera de protestar executada.

A continuació adjunto el manifest que dóna inicia a una recollida d'adhesions per fer força contra aquestes actituds en un intent de demostrar que els estudiants, a favor o en contra de Bolonya, diem no a la violència de qualsevol tipus a la nostra universitat:

Benvolguts companys, benvolguts ciutadans,

Els fets que s'estan succeint a les universitats el nostre país no poden caure en el menysteniment de qualsevol que se senti seva la universitat catalana. Els incidents violents a les nostres universitats s'han convertit en un succés de reiterada actualitat fent que el dia a dia dels estudiants transcorri entre incidents execrables. Consignes violentes, disputes entre companys, pintades als recintes i tota mena d'actes vandàlics fan impossible l'exercici de l'aprenentatge i l'ensenyament.

Recentment les protestes han donat pas a no només un ja més que perceptible deteriorament dels edificis de les universitats d'arreu sinó també a l'inici d'actes de violència explícita contra persones, entitats i institucions alienes a la universitat. L'últim exemple n'és l'assalt per par d'un grup d'encaputxats a la sucursal de Caixa Catalunya de l'UAB sota l'ensenya de les consignes contra el capitalisme i la globalització relegant les protestes contra el Pla Bolonya a poc més que una excusa que en cap cas pot justificar la violència.

Crec que és de justícia reclamar la unitat no només de la comunitat estudiantil que lliure i pacíficament vol exercir el seu dret a l'ensenyament, sinó també a tota la ciutadania que se senti seva la universitat i vulgui fer-se partícip d'aquest clam contra la violència.

Per això demanem que signeu a favor del cessament dels actes vandàlics a l'universitat.
S'agraïria a totes les entitats que des del seu sentit de país i d'humanitat se sentin identificades amb aquest manifest que s'adherissin i donessin suport a la comunitat estudiantil.


Crec que hem d'exigir de manera frontal a les organitzacions i agrupacions que, autodenominant-se sindicats d'estudiants (dependents de partits polítics determinats), fan apologia de la protesta violenta i amparen unes actituds execrables que atempten contra la universitat catalana, la nostra, la que ens sentim nostra i, en definitiva, la de tots.

Us animo a que feu difusió d'aquest missatge i que no deixeu que ningú actuï en nom vostre, perquè callant tots ens en fem responsables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar!