Cerca contraforts...

dimecres, 19 de maig del 2010

Amb un 37%, guanya la independència


L'enquesta que publica avui La Vanguardia revela que el suport a la independència no deixa de créixer, mentre que el rebuig a la secessió cau. Tot i que no es reflecteix, en un mitjà que mai s'ha mostrat favorable a la independència, un suport del 51% a la independència, un 37% de suport ja podria suposar la victòria en un referèndum per l'autodeterminació.
Mentre que els que som favorables a la independència de Catalunya en som militants i ho tenim com al nostra màxima aspiració política de Catalunya, els que la rebutgen representen una realitat ben diferent. Sovint es tracta de persones immobilistes, o de persones que encara viuen la por de la malaurada esquerra republicana, que feia bandera d'un independentisme sota l'ampara del socialisme reaccionari. També hi ha gent que no ho creu prioritari, o que pensa que no val la pena.
Amb un 37% de suport guanyaríem. Cal mantenir viu aquest caliu i explicar a tothom que la independència és la única via que pot assegurar la cohesió, la justícia i la prosperitat d'aquesta nació.

PD: Cal pensar que partíem, fa poc temps, de tansols un 22% de suport.

2 comentaris:

  1. No vull ser doblegaesquenes ni peixalcovista, però queda feina per fer. I és molt important segui-la fent discretament, sense combulsions. I que aquest percentatge vagi creixent de mica en mica.

    ResponElimina
  2. Tens raó, Sergi, però sóc dels que pensa que les enquestes ens permeten ser optimistes i que el No militant és ínfim, fet que es reflectirà quan algú tingui la valentia de convocar el referèndum oficial. La qüestió és decidir entre un separats i barallats a la mateixa casa, o un divorci. Tenim un cafè pendent!

    ResponElimina

Gràcies per comentar!