Cerca contraforts...

dijous, 25 d’agost del 2011

Homenatge al mestre Jobs


Al llarg de la història, són molts els personatges, intel·lectuals, genis, ments o, simplement, persones que han estat recordats pels seus actes. Uns per descobrir grans entrellats de l'existència, altres per pintar o compondre majestuoses obres d'art. Tots, però, tenen en comú el fet d'haver ajudat a que la vida de tots canviï d'alguna manera. Steve Jobs serà recordat per aconseguir aquest propòsit tan majestuós i, a més, fer-ho d'una manera "diferent".
Crescut en una humil família d'adopció a Sant Francisco l'any 1955, de ben petit ja va mostrar un gran interès pels ginys electrònics que tot just començaven a aparèixer a les nostres vides. Després de matricular-se a la universitat, al cap de sis mesos, abandona les classes i decideix assistir a allò que realment li despertés l'interès. Curiosament la cal·ligrafia. A partir d'aquí, i dels valors que la cal·ligrafia representa quant a disseny, concepte i creativitat un jove Steve Jobs va començar a bastir els fonaments d'una filosofia que el portaria a crear la primera computadora personal de la història: el Macintosh.
Sense voler continuar amb una biografia que el portaria a crear des del primer ordinador personal fins a arribar a revolucionar diferents camps com són la indústria musical amb l'iPod i la telefonia amb l'iPhone, passant per un abandonament de la seva companyia i un retorn quan aquesta estava a l'abisme -aquest mes va arribar a la cota de major corporació mundial en valoració a la borsa-, Steve Jobs ha estat un revolucionari, tot per guiar-se per la senzilla màxima del "pensar diferent" i fixar-se amb la simplicitat i la feina ben feta. Avui que ha decidit fer un pas enrere i retirar-se del guiatge no només empresarial sinò creatiu i fins i tot espiritual de l'empresa que ha dirigit tots aquests anys, crec que és el moment per reconèixer que avui també viuen entre nosaltres persones que tracen una mica d'història i que, sense fer grans creacions ni grans progressos, des del seu ofici, aconsegueixen fer la nostra vida una mica més senzilla.
Deixo aquí el memorable discurs d'inauguració del curs 2005-2006 a la Universitat d'Stanford, on explica amb la seva simplicitat habitual la síntesi d'aquesta filosofia. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar!