Cerca contraforts...

dijous, 29 de setembre del 2011

...i com Bin Laden es (podia, o va fer?) ric - Sobre els derivats (II)

Si heu llegit l'apunt anterior, podeu observar com funciona a grans trets el joc dels derivats. La mare dels ous de tot plegat és saber cap a on aniran els mercats. És un joc d'informació. De fet, invertir si et trobes en possessió d'informació privilegiada sobre una companyia, per exemple, és delicte penal a la majoria de països del món.
Dit això, poder anticipar cap a on evolucionarà un mercat en un moment determinat pot ser una eina més poderosa que poder endevinar els números de la loteria dia rere dia.
11 de setembre de 2001. El Dow Jones cotitzava a uns 10500 punts. Dos Boing 767 s'estavellen per sorpresa a les Torres Bessones del WTC de Nova York causant 2606 víctimes mortals. 

Aquell mateix dia, mentre es mantenen els parquets oberts, l'índex Dow Jones cau un 6%. Pocs dies després, la cotització s'ensorra fins els 8800 punts. En total, a l'engròs, un 16%. L'únic que podia anticipar aquest moviment era qui va ser el cervell dels atemptats: Osama Bin Laden.
És conegut que la seva fortuna és multimilionària, amb connexions internacionals i amb un entramat financer suficientment bo com per moure sumes immenses de diners a gran escala. Dit això, algú pensa que l'acció va ser simple fanatisme religiós i polític?

PD: Algú s'imagina què hauria passat si s'hagués previst la caiguda de Lehman Brothers? Mireu el gràfic, octubre de 2008:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar!