Cerca contraforts...

dimecres, 29 de setembre del 2010

Aquesta vaga és una conya


A veure si ho entenc. Convoquem una vaga general contra el govern. Convoquem... els sindicats, vull dir. Convoquen una vaga general contra en ZP i el seu mal govern. Posen les ciutats potes enlaire, intenten que la cosa sigui un èxit (per a ells) però, al final... algú ho entén? Jo, francament, no. 
Pacten amb el govern contra qui volen fer el boicot per com faran la vaga, però llavors actuen contra el mateix govern amb qui han pactat amb escamots d'entrepà i Coca-Cola per evitar que ningú, sobretot, pugui treballar. És a dir, muntem un sidral considerable per mirar de sortir de la crisi i la més brillant de les ocurrències és deixar de treballar.
Però la cosa no queda aquí, i és que la vaga és una cosa, però la Internacional antisistema (la dels papanates) aprofita per fer de les seves. I ells no són escamots de pa amb tomata i pernil, sinó que són violents. I llavors ve quan cremen cotxes, agredeixen persones, ocupen edificis, generen brutícia (o simplement la porten amb ells) i donen una imatge del país tirant a nefasta. I tot això davant la parsimònia de les autoritats, que no sé si és perquè no poden o perquè no els deixen no fan absolutament res. Però aquests grups, omnipresents on hi hagi merders, tenen un punt a favor: tenen un gran sentit de l'humor. I si us pregunteu perquè ho dic us explico un dels cartells que tenien penjat al seu rusc (un d'ells, l'Autònoma): PER LA VAGA GENERAL INDEFINIDA. Per tant, la proposta que ens fan per sortir de la crisi i recuperar llocs en el rànquing de competitivitat és, simplement, deixar de treballar. Suposo que la proposta, que també s'estén a deixar d'estudiar (i podem sospitar que tampoc es menja, ni es beu aigua, ni se surt a fer piquets), serà dedicar-nos tots a contruir el seu món feliç al marge de l'esforç, del respecte i de la igualtat d'oportunitats.

7 comentaris:

  1. "Convoquem una vaga general contra el govern."
    Fals. Contra la reforma laboral i la propera reforma de les pensions. Perquè el govern central rectifiqui.

    "Pacten amb el govern contra qui volen fer el boicot per com faran la vaga"
    Et sembla malament pactar els serveis mínims? Si no ho haguessis fet, ho haguessis criticat.

    "la més brillant de les ocurrències és deixar de treballar"
    No facis jocs de paraula. Gràcies a les vagues generals hem aturat retallades socials i laborals molt importants.

    "I llavors ve quan cremen cotxes, agredeixen persones, ocupen edificis, generen brutícia (o simplement la porten amb ells) i donen una imatge del país tirant a nefasta."
    Jo també ho critico, sobretot això del cotxe. Ara bé, tu critiques que els Mossos estiguin impedint la llibertat d'expressió als periodistes que ho intentaven cobrir? Espero que una violència no la justifiquis però tampoc l'altre.

    "el seu món feliç al marge de l'esforç, del respecte i de la igualtat d'oportunitats."
    En aquest món capitalista, ho sigui, injust; els rics són feliços al marge de l'esforç, el respecte i la igualtat d'oportunitats. Ben cert.

    Ens veiem per l'Autònoma!

    ResponElimina
  2. Estic absolutament d'acord amb tu Jordi. La resposta anterior em semblava inusitada, però quan he llegit "Autònoma" ho he entès tot. Una resposta així m'ajudarà a aplicar la loi du vieil Isaac a classe.

    ResponElimina
  3. Ostres Joan, a veure, al marge de les nostres diferències ideològiques, ara una vaga general no portarà el país enlloc que no sigui a reduïr alguna dècima més el seu PIB. Les reformes no les fa en ZP per ideologia, sinò per dictàmen dels òrgans internacionals. Pactar els serveis mínims? UGT fa temps que no és tansols un sindicat (45% dels diputats socialistes són o han sigut càrrecs d'UGT, és normal això?). Pactar serveis mínims dóna fe de l'amiquisme dels convocants amb els fustiguejats.
    Sobre els antisistema, un cop més han liderat una resposta anacrònica a la situació social donant-li el seu toc de violència i estretor de mires que els caracteritza, ho han fet com mai! Ara, algú ho havia d'haver previst i desallotjar-los fa una setmana.
    Sobre els antidisturbis? Sóc el primer de dir que molts són poligoneros amb uniforme i llicència per repartir. Així de simple. Ara, havien de fer la seva feina i es veu que avui tenien indicacions de no repartir com ho havien d'haver fet.
    Un cop més sento vergonya aliena.

    ResponElimina
  4. Passo de contestar el teu company (per respecte) i et contesto a tu.

    "Les reformes no les fa en ZP per ideologia, sinò per dictàmen dels òrgans internacionals"
    I en aquests òrgans, no hi ha persones que tenen una ideologia concreta?

    La resta, no tinc res a comentar.

    ResponElimina
  5. A disposar Jordi. Si necessites ajuda amb la secció marxista, trec la Summa i repartir!

    ResponElimina
  6. És un error garrafal (crec) demonitzar el capitalisme com massa sovint es fa. La crisi no és producte del capitalisme, sinó de l'oportunisme de persones individuals aprofitant tàctiques especulatives en els mercats financers. Sóc ferri defensor de la tesi que el "capitalisme és el MODEL ECONÒMIC menys dolent". Per altra banda les alternatives d'esquerra (a part de les economies socials de mercat i la socialdemocràcia escandinava) s'han mostrat ineficients i inviables (Cuba, Corea del Nord, Venezuela... Tenen més d'un 20% d'inflació). Xina havirat la seva economia cap al capitalisme i ha fet un salt espectacular. A més, l'existència dels mercats és natural i positiva. Tots plegats hauríem de ser menys moralistes i veure que el problema no són els sistemes sinó les societats i, per tant, les persones.

    ResponElimina

Gràcies per comentar!