Cerca contraforts...

dimarts, 5 de maig del 2009

Ez adiorik Lehendakari


"Aquí vaig començar a fer política i aquí acabo (...) mai se m'oblidarà que als Lehendakaris ens toca el mateix Sol i la mateixa pluja que a la resta de ciutadants". Així, entre els escons de l'Eusko Legebiltzarra, Ibarretxe s'acomiadava de la política. Finalment l'esforç de l'espanyolisme més ranci, unit per una voluntat ferrenya d'expusar els nacionalismes de l'exercici de la voluntat popular, ha pogut amb la Lehendekaritza. El procés començat el 2003 a Catalunya avui ha vist com es feia realitat a Euskadi. Juan José Ibarretxe, cansat i abatut per la crueltat de l'aritmètica, dóna pas a un "López" i abandona per la porta del darrere el Parlament.

L'herència del que ha suposat per Euskadi 30 anys de progrés i avenç en l'autogovern foral s'ha vist emmascarat per l'evidència d'una societat fracturada en tres trossos que haurà d'assumir que, comptat i debatut, una llei dictada a les Corts espanyoles pot decidir el futur d'un país. És hora que tot el que conserva un sentiment nacional que va més enllà d'allò que ens diuen que som prengui nota del que ha passat. Cal que tots els que treballem i somiem en una realització més justa i profunda de les nostres nacions ens esforcem més que mai en arribar a tot aquell que s'ha vit seduït pels enganys del Partit Socialista Obrer Espanyol -en les seves manifestacions diverses- i recordar-li qui treballa pel país, qui persegueix la realització del nostre poble com a poble en un intent que supera raons merament polítiques, sinó sobretot econòmiques i socials. El pragmatisme s'apodera de l'independentista, atret per un reflex d'una societat més justa que es farà possible quan tots els decidim per nosaltres mateixos.

Prenguin-ne nota, senyors bascos, van ser avisats. A partir d'ara hauran d'acceptar que no pots confiar en qui menysprea la teva identitat, menysté el teu sentiment de país i treballa per uniformitzar allò que vol ser perquè mai no pugui ser.

Ez adiorik Juan José!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar!