Cerca contraforts...

dimecres, 29 de febrer del 2012

Breus apunts sobre la vaga #29F

No crec que sigui necessari insistir sobre la meva aversió a les vagues d'estudiants. Qualsevol que es pari a reflexionar veurà que són la forma més absurda i contradictòria de protesta. Qui és l'ÚNIC perjudicat quan un estudiant deixa d'assistir a classe un dia? El mateix estudiant. L'únic, insisteixo. I en conjunt la societat. 
Al marge d'aquesta obvietat, tan òbvia com qüestionable és el rol d'un sindicat d'estudiants, la vaga d'avui era de precepte. Des dels temps del Pla Bolonya cada 4-6 mesos vivim una vaga. Avui tocava. No és que no hi hagi motius per protestar. La situació és la que és i la protesta constructiva és més que necessària: és una obligació d'exigència col·lectiva. Una altra cosa és el que podem anomenar la rereprotesta.
Hem començat el dia amb uns quants estudiants de l'Autònoma que han tallat l'AP7. Milers de ciutadans han arribat tard a la feina. Tones de mercaderies aturades durant una bona estona. Després han tallat la principal artèria ferroviària entre Barcelona i el Vallès. La Generalitat, pragmàtica però moralment més que qüestionada, ha resolt tancar l'accés a la Universitat Autònoma per Ferrocarrils a canvi de garantir la circulació de trens. No hi havia alternativa: tots obligats a fer vaga.
Ahir ja vaig denunciar la manera com es va anar creant el caldo de cultiu de la vaga. Parets pintades, vidres guixats, destrosses vàries... Tot signat pels "sindicats" habituals (subvencionats per tots costats, amb noms diversos), amb total impunitat. Ningú s'hi atreveix. Campen en nom de la majoria sense vergonya. Però no la representen la majoria. La majoria calla. I qui calla, atorga -diuen els castellans-.
Al migdia tocava manifestació. Molta gent hi ha anat positivament, per reclamar una millora de les condicions de futur dels estudiants del país. Tots, en el nostre interior, podem compartir les reclamacions. Però, com sempre, els sindicats ultrasubvencionats que he esmentat, han fet ús dels seus reductes més violents. Contenidors cremats, cotxes en flames, pedres a la policia, destrosses al mobiliari urbà, assalts a oficines bancàries... I el bon nom dels estudiants d'aquest país en entredit han estat els resultats de tot plegat, el que demà obrirà les capçaleres. Ni una paraula del què es reivindicava. Només l'operació de publicitat d'aquestes organitzacions.
La paradoxa, però, és capriciosa: subvencionem, Govern i universitats, aquests col·lectius i al seu torn utilitzen aquests fons en les seves activitats. Activitats que inclouen pintar parets, cremar contenidors, destrossar mobiliari urbà... I ho tornen a pagar Govern i universitats. Ens foten bous i esquelles. Però no s'hi atreveixen. Ningú diu res.
Fins quan seguirem amb aquesta farsa? Quan acabarem amb l'empara d'aquests violents minoritaris? Quan podrem, els estudiants, protestar i lluitar per una millora de l'ensenyament en aquest país sense que els radicals s'apoderin i parasitin la reivindicació? Quan acabarem amb la violència i les amenaces d'aquest lobby? La reivindicació és legítima. La vaga és legítima. El dret a no fer vaga és legítim. La violència i la coerció no ho és.

Foto: La Vanguàrdia

Foto: e-Notícies

 Foto: ACN

 Foto: ACN

 Foto: ACN

Foto: ACN 

Foto: ACN 

 Foto: ACN

Foto: ACN

5 comentaris:

  1. qui no esta fins els collons? que retallin diputacions,senat,AVE inutil,aeroports buits,....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Correcte. La meva queixa és per la manera que tenen alguns violents de parasitar la protesta legítima. Salut!

      Elimina
  2. només comentar que la fotografia que il•lustra el que tu dius com a "cotxes en flames" ha estat per culpa dels mossos, tal i com es pot veure en aquest vídeo: http://www.youtube.com/watch?v=MO8T_VEzUXE&feature=youtu.be entenc que no vols ser contribuir a que "el bon nom dels estudiants d'aquest país en entredit han estat els resultats de tot plegat, el que demà obrirà les capçaleres" així que no estaria malament que ho rectifiquessis, atentament @mundobarcino

    ResponElimina
    Respostes
    1. Culpa dels Mossos? Jo no els veig anant a encendre un cotxe. Ni encenent contenidors. Potser no ho sé veure, però tinc més confiança en els Mossos d'Esquadra que en els violents antisistema. Salut!

      Elimina
    2. Jo no dic que els Mossos encenguin el cotxe, el que es veu és com un mosso porta el container al costat del cotxe, que aquest i la resta es posen a cremar un cop els mossos han mogut el container i encara estan presents a la zona: http://www.naciodigital.cat/galeria/1170/foto/19904 Segurament algun "estudiant" ha llençat alguna cosa inflamable al container però aquest no s’encén fins que els mossos l'apropen al cotxe, crec jo. De totes maneres, es sorprenent com amb la quantitat de periodistes que es veu al vídeo, no hi ha cap imatge de ningú calan foc al container. Crec jo que el vídeo és prou eloqüent, més si tenim en compte l’última frase “i ara està cremant el d’aquí sota”

      Elimina

Gràcies per comentar!