Cerca contraforts...

dimarts, 1 de desembre del 2009

Per dignitat... SÍ!

4 comentaris:

  1. Unió democràtica també està a favor d'aquesta postura?
    Com funcionen aquestes coses? Unió de Joves està lligat a la manera de pensar/fer d'Unió Democràtica?

    Salut!

    ResponElimina
  2. Unió Democràtica és confederalista per fundació. La confederació, com sabem, consisteix en estats independents políticament i interdependents econòmicament. Ara bé, dos no es poden lliurement confederar (dit sigui de passada amb un graó previ d'endependència) si un no vol. És una relació d'igualtat. A les ponències del partit s'afirma que "apostem per la confederació" i segueix que si Espanya no expressa una voluntat en aquest sentit l'única sortida serà la separació total, és a dir, la independència! Algú hauria de remenar més els arxius, darrerament els tenim una mica empolsats. És per això que molts de nosaltres treballem.

    ResponElimina
  3. Ok merci per l'aclaració. I respecte a la segona pregunta. Vosaltres, els joves d'unió, esteu lligats a fer/dir el que us fan dir des de la cúpula del partit? O teniu cert grau d'independència?

    ResponElimina
  4. Tenim tota llibertat. Per posar un exemple: Nosaltres, per estatuts (UJ) sóm obertament independentistes mentre que UDC, per estatuts, és confederalista. Habitualment anem de la mà amb el missatge a donar (per alguna cosa sóm les joventuts i tenim la mateixa ideologia essencial) però no han sigut excepcionals els casos en què ens hem hagut de portar la contrària... Les hemeroteques en donarien fe.

    ResponElimina

Gràcies per comentar!