Cerca contraforts...

dimecres, 13 de gener del 2010

Ens ha nascut una paraula!


El lèxic català està d’enhorabona! Sembla ser que l’alcaldia de Barcelona es mostra com a epicentre de l’ebullició de la llengua catalana. Després de les maragallades, avui han nascut les hereuades. Si les maragallades eren ocurrències faraòniques, difícils de dur a terme, pròpies d’un personatge quixotesc com el president Maragall però que mantenien certa versemblança, les hereuades es postulen com quelcom diferent.

Calificaríem una hereuada com una ocurrència faraònica, impossible de dur a terme, mancada de tota versemblança i sentit comú. Podríem trobar similituds amb el lexema d’heroïcitat però en un sentit gens èpic… Fum en definitiva, però fum espès del bo, d’aquell que contamina.

La proposta de Barcelona pels Jocs Olímpics d’hivern n’és l’exemple. Estic convençut que l’alcalde Hereu, just però ben assessorat, era coneixedor de la inviabilitat de la proposta però com a bona hereuada que és li serviria per posar més palla a la seva situació. Aixecaria fum als seus mals auguris electorals. Tot i això, la proposta pot revertir en quelcom interessant…

2 comentaris:

  1. aquesta notícia és recollida d'un diari del més de febrer de 2021:
    l'estació d'esquí articficial pels propers jocs d'hivern que se celebraran l'any vinent s'ubiucarà al bell mig de barcelona; concretament entre el carrer marina i el carrer sardenya a l'alçada del carrer mallorca. altrament coneguda com a zona "visc-a barcelona" després de l'esfondrament a la passada decada del temple expiatori de la sagrada família.

    ResponElimina

Gràcies per comentar!