Cerca contraforts...

divendres, 27 de gener del 2012

Volem ser lliures i hi tenim dret

Fa prop de dos anys Girona es va fer una pregunta: “Està d'acord que la Nació catalana esdevingui un estat de dret independent, democràtic i social dins la Unió Europea dels pobles?”. El moviment de les consultes sobre la independència de Catalunya, i Girona Decideix en concret, va néixer d'un sentiment transversal de la societat gironina. Hi érem tots, de tots els colors polítics, de totes les sensibilitats socials i creences que donen ànima a la ciutat. El nostre objectiu era molt simple: volíem decidir. La feina va ser intensa, contra rellotge i certament il·lusionant. Els resultats van ser un èxit importantíssim per a una tasca nascuda de l'altruisme i la fermesa. Quan el vespre del 25 d'abril es van fer públics, molta gent es va preguntar: “I ara què”?

D'aquell sentiment agredolç, pel triomf d'una iniciativa però per la incertesa del camí per recórrer, neix Girona per la Independència. Les sinergies de l'esforç de centenars de voluntaris, les il·lusions de milers de votants de totes les edats i procedències són un compromís que prenem per fer-nos nostre. La pròxima estació en aquest camí és clara: l'Assemblea Nacional Catalana.
Des de Girona per la Independència volem atiar el caliu de Girona Decideix, ben viu en tots els gironins que en vam ser part. No podem deixar que aquell equip immens de gironins es dissolgui erosionat pel temps i el pessimisme. Amb aquest anhel ens proposem un repte: fer d'amfitrions, el dia 12 de febrer, de la presentació de les assemblees territorials de la futura Assemblea Nacional Catalana, a les comarques de Girona. Una primera acció és la campanya Accions per la independència. La majoria de catalans tenim la convicció que la independència és un dret inalienable, intrínsec a la nostra història com a poble. Malauradament el nostre país està sotmès des de fa segles a un espoli sense precedents en el món occidental. Aquest ofec, però, s'està mostrant com una font inesgotable de nous independentistes. Ningú té dret a robar-nos i és del tot humà rebel·lar-se contra l'opressió, sigui física o econòmica. És per això que volem fer difusió del lema La independència: la millor inversió. Es posen a disposició de tot aquell que hi vulgui col·laborar participacions de 5 euros, que serviran per finançar en la mesura que sigui possible l'acte del dia 12 de febrer. Les trobareu als comerços col·laboradors i a través d'internet a www.gxi.cat, on també podreu oferir-vos com a voluntaris per la diada. Girona Decideix va ser possible perquè vam deixar enrere les nostres diferències per treballar per allò que ens uneix. Aquest moviment popular i democràtic té un objectiu: traslladar a les institucions, a l'estament polític, la voluntat d'assolir la plena sobirania. Volem ser lliures, hi tenim dret i és la millor inversió que podem fer com a país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar!