Cerca contraforts...

dijous, 1 d’octubre del 2009

I segueixen amb la incultura!



Jo que cofoi vaig tornar a classe després de vacances, convençut que l'estiu ho cura tot i que qui canta els mals espanta, m'he endut una desil·lusió. Veig que la intransigència feixista d'alguns antisistemes es veu immunitzada al sentit comú: no hi entén res, ni de temps, ni de cultura ni d'educació. Aquesta "emprenyada" que com a bon català m'enduc es deu a la comprovació que el vandalisme segueix a l'Universitat Autònoma de Barcelona. Curiosament comprovo que els que primer es van anomenar ANTIBolonya i que després van afegir-se l'apelatiu d'ANTIcapitalistes ara ja han abandonat qualsevol indici de causa rocambolesca per la què convocar a files l'estudiant mitjà per passar a anomenar-se ANTIsistema. Aquest cop li toca el rebre als bancs, un cop més. El caixer de la facultat comença el curs amb un curiós maquillatge a base d'esprais que el tatuen amb consignes contra l'€uro i contra el que anomenen en els cercles d'on provenen "El Capital".
No entraré a condemnar l'acció en sí mateixa -evidentment prou reprobable si es mira amb sentit comú- sinó l'actitud d'aquests personatges. Deixeu que els anomeni salvatges. Una societat mor quan deixa d'estar en construcció: s'estanca i minva fins a desaparèixer engullida per una altra societat emergent. La crítica social es fa des del respecte, en sentit constructiu, amb voluntat de canviar les coses amb diàleg. En aquest punt ja us deveu haver adonat de la distinció que he fet en els apelatius que s'autoimposen aquesta gent: es tracta d'una voluntat d'anar en contra de tot, de carregar-se l'ordre establert amb el qual ens entenem fraternalment per manifestar la seva discomformitat des de l'imposició d'unes idees. Són, diria jo, ANTIsocials.

Aprofitaré per constatar que crec que cal una actuació per part de les autoritats amb molta més contundència per intentar que la convivència als espais públics, i més en un marc que ha de ser de construcció intel·lectual, no estigui impedida per l'acte de quatre vandalistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar!