Cerca contraforts...

dimarts, 24 de maig del 2011

L'absurd de l'#acampadabcn i #spanishrevolution


El que al principi era -o ens van vendre que era- un moviment cívic transversal d'emprenyament del bo, s'està convertint en un absurd. Si dissabte la plaça Catalunya de Barcelona estava plena de gent de tota mena, famílies amb nens, avis, joves, peluts i pelats avui el panorama és bastant diferent. 
Avui hi he passat. N'he passat de llarg però he pogut veure quin peix es ven. La plaça està okupada. Sí, sí, okupada amb "k", no només ocupada temporalment. S'ha decidit -en assamblea suposo, és clar- arrencar un dels jardinets públics que paguem entre tots i plantar un hort -dedueixo que ecològic- per donar un aire de comuna hippie del segle XXI en ple cor de Barcelona. "Resistirem!" diuen. Els cartells, en castellà tots els que he vist, fan proclames revolucionàries contra la propietat privada i contra tot el que pugui representar l'ordre del sistema. L'#acampadabcn s'ha tornat quelcom més còmic que la pròpia #acampadapedralbes -pels que no ho conegueu, és una campanya de befa sobre els acampats que els compara amb una colla de pijos-.

Ja n'hi ha prou. Comença a ser hora de posar ordre. Si el moviment és transversal es poden fer excepcions però això ja és un corralet privat del moviment okupa i antisistema, que ja fa temps que denuncio que té la capital mundial a Barcelona. Eh que jo no puc plantar una tenda al Parc de la Ciutadella o a la Devesa de Girona? Eh que no ens podem asseure a beure cervesa en un banc al carrer? Doncs tampoc s'ha de poder acampar com aquell que vol a la via pública. Ja no parlo de la pèssima imatge que dóna de la ciutat, ni que no tinguin respecte pels símbols nacionals (han penjat cartells al monument al President Macià). Però el que no podem acceptar és viure en una ciutat okupada. Ja n'hi ha prou. Em jugo un pèsol que entre alguns dels gosflautes que passen per ser més demòcrates i altruïstes que l'embrió transgènic de Pericles, Ghandi i la Mare Teresa de Calcuta hi ha una colla de gent que ja va ser desallotjada abans de l'edifici Banesto o dels Cinemes de la Via Laietana, no sense els ferits i els aldarulls de torn, i després diuen que són un moviment civilitzat. Pacifista per ells no implica ser pacífic.
Ja n'hi ha prou, ara toca posar ordre, fer endreça i deixar la ciutat en condicions. Qui avisa no és traïdor: "okupes, d'ha acabat la impunitat". No ho dic jo, ho diu el Conseller Felip Puig. Per tant, aneu agafant els trapaus i deixeu que la Plaça l'ocupin els coloms que ells no fan cap mal. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar!