Cerca contraforts...

dijous, 26 de maig del 2011

#spanishrevolution passa la mà per la cara a #acampadabcn


Mentre Barcelona segueix fagocitada pels antisistemes -acompanyats d'alguna gent de bona voluntat- ballant a ritme de Manu Chao i a còpia de rituals reiki, a Madrid, origen del moviment, han redactat quatre demandes clares com a objectiu del moviement #democraciareal:
  1. Reforma electoral encaminada a una democràcia més representativa i de proporcionalitat real i amb l'objectiu addicional de desenvolupar mecanismes efectius de participació ciutadana.
  2. Lluita contra la corrupció mitjançant normes orientades a una total transparència política.
  3. Separació efectiva dels poders públics.
  4. Creació de mecanismes de control ciutadà per a l'exigència efectiva de responsabilitat política.
I algú pot no estar-hi d'acord? Ningú pot estar en desacord amb promoure la participació ciutadana, desterrar la corrupció, en la separació de poders (que els catalans fa dècades que patim i reclamem). Sobre el punt 4... que no són els ciutadants que controlen l'exigència efectiva de responsabilitat política cada quatre anys quan van a votar? Que ho preguntin als socialistes sinó...
Ara, siusplau, ja podeu abandonar la plaça, demanar aliments pels pobres de veritat, tornar a casa i començar a reclamar en serio tots aquests punts. Llavors, ens hi trobarem!

1 comentari:

Gràcies per comentar!