Cerca contraforts...

dilluns, 23 de novembre del 2009

I això són oKupes?


Sempre n'hi ha d'espavilats o aprofitats, estafadors, trepes i carcamals. Però quan aquests campen impunement pels nostres carrers la cosa deixa de fer gràcia.
No hi ha setmana que no llegim als diaris algun cas de gent que torna de vacances i, ai las! Es troba la casa ocupada. I no per llogaters, ni tan sols per lladres o animals sinó per gent que ha fet d'un buit de la llei un modus vivendi. Són els okupes del segle XXI, fills de casa bona mancats d'ideals i de conviccions, una colla de ganduls i aprofitats que poden fer la vida impossible a gent innocent. Resulta que en aquest país tu pots entrar il·legalment a una casa i posar-t'hi a viure i passats uns dies l'amo no et podrà fer fora d'altra manera que seguint uns tràmits judicials que sovint es poden allargar anys. I la cosa no queda aquí: en ser ocupada la teva vivenda, tu hi perds tots els drets fins que el jutge digui el contrari. És a dir, si em trobo un estrany visquent a casa meva ai de mi que se m'acudís fer-lo fora a cops d'escombra, ni tan sols entrar a casa meva: la llei els ampara. I encara n'hi ha més: hi ha grups antisistema que s'autoproclamen contraris al dret a la propietat i actuen com rodamons anant ocupant propietats per tot Europa. Quan se'n cansen, canvien de ciutat. Però no podem oblidar que la nostra societat es basa, entre altres coses, en el dret a la propietat privada.
No començaria a ser hora de canviar la llei? El sentit comú ens diria que aquests caragirats haurien de ser arrossegats fora de qualsevulla propietats que s'hagin fet seves per la policia a l'ordre d'una resolució judicial d'ofici. Comptarem a veure quant de temps haurà de passar abans no es modifiqui aquesta estèril legislació. O això, o esperar a que passi una desgràcia. I és que començo a estar cansat de tenir la sensació que aquest país defensa preferentment els estafadors, criminals, mafiosos o violadors i els únics que acaben pencant són l'estoica classe mitjana...

2 comentaris:

  1. Totalment d'acord! Ho has sintetitzat molt bé! És impressionant com funciona la justícia en aquests casos...
    Ja n'hi ha prou de permetre aquests abusos. Hem arribat a un punt que les lleis són tan laxes amb els delinqüents que si t'entren a casa no els pots treure. O si algú t'entra a casa per la nit, et roba i a part et fot el susto de la vida, l'agafen i el deixen anar amb "llibertat amb càrrecs". És una vergonya!!

    PD: No defenso l'autoritarisme ni molt menys però sí unes lleis més estrictes i que realment facin el que han de fer: protegir el just i castigar el pagador.

    PD2: Estic escrivint molt últimament en el teu blog xDD

    ResponElimina
  2. Els comentaris sempre animen a escriure més. Quan a més són opinions, aporten punts de vista amplien el bagatge del bloc. Moltes gràcies! ;-)

    ResponElimina

Gràcies per comentar!