Cerca contraforts...

dimarts, 17 de març del 2009

Sobre l’atac reiterat a la universitat i als estudiants



Com a estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona, com a ciutadà i com a persona els fets que s’han succeït aquest matí en presència meva han fet que el sentit de justícia que per sort la joventut no m’ha afeblit em cridin a protestar.
Paradoxalment la meva és una protesta contra el vandalisme-protesta de què és objecte tota la universitat catalana, de què som objecte tots els estudiants que en fem ús i que ens la sentim nostra.

El matí d’avui dimarts, a les 11 en punt, un grup d’uns set encaputxats han entrat violentament a l’oficina bancària de la Plaça Cívica de l’UAB. Violentament perquè la seva acció no s’ha reduït al ja molt reprovable costum de realitzar pintades amb consignes que en aquest punt no venen a to sinó que a més han procedit metòdicament a destrossar l’interior de l’oficina llançant tot tipus d’objectes que tenien a l’abast al terre. Seguidament han omplert les parets de pintura i han inutilitzat el caixer. A l’exterior un grup d’estudiants assistíem impotents a l’atac mentre els encaputxats sortien caminant sense remordiments i es dirigien a l’aparcament inferior.

La violència amb què s’ha desencadenat aquest atac és execrable, pròpia de la kale borroka basca però sense cap altre argument que el de la lluita contra el capitalisme sota l’excusa de la lluita contra el Pla Bolonya.
Comença a ser hora que tota la comunitat estudiantil, que es pot manifestar a favor o en contra del Pla Bolonya però que per damunt de tot estima i sent seva la universitat catalana, faci front comú contra aquesta gent, contra aquests delinqüents que diuen representar-nos a tots els estudiants.

5 comentaris:

  1. I què fer? Els estudiants ens trobem en una mena de dilema... per un costat la lluita contra (o el rebuig de) el pla Bolonya i companyia, que, de fet, manté molta gent; i, per altra, el rebuig a aquests que van de moviment estudiantil i anti-Bolonya però no són més que els liants de sempre sota una màscara que sembla estar de la nostra banda...

    Oposar-se a Bolonya ara està molt mal vist, per associació amb els radicals, però anar contra els radicals és un perjudici potencial contra els propis interesos si s'està en contra.

    Bonus: a vere si saps qui soc ;-)

    ResponElimina
  2. No crec que hi hagi plantejament possible. Aquesta gent no es manifesta a favor o en contra de Bolonya sinò que només fa ús d'algunes de les consignes contra el capitalisme, la globalització i Bolonya per fer ús de la violència i de l'autoritarisme.

    ResponElimina
  3. Ah, benvingut al meu novíssim blog, Simón!

    ResponElimina
  4. Per fi un escrit que rebel·la la veritat del que realment està passant a la universitat. Un grup d'antisistemes, mintjançant les mentides, la demagogia i la violència, s'ha apoderat de la universitat pública. Crec que ja començaria a ser hora de fer-los tornar a les clavegueres d'on n'han sortit.

    ResponElimina

Gràcies per comentar!