Cerca contraforts...

dimarts, 6 d’octubre del 2009

Un nou model productiu?


Quan tot el que havia vist sobre les decisions econòmiques del govern em semblava impitjorable, si em permeteu la paraula, llegeixo que el ministre Sebastián, ministre d'Indústria, Turisme i Comerç retalla un 75% la partida d'innovació en concepte d'ajudes tecnològiques. Aquest moviment, que suposo que per Madrid anomenaran "anticrisi " (al final la paraula passarà de ser esperançadora a ser esgarrifosa), se suma al retall pressupostari d'un 20% que fa dues setmanes va anunciar la ministra Garmendia, ministra de Ciència i Innovació. Sense estendre'm a analitzar com afectarà aquest retall als diferents sectors que beuen d'aquestes ajudes, vull constatar el greu error que suposa:
Quan hem estat emfalagant l'opinió pública amb un canvi de model productiu, basat en la productivitat efectiva i sobretot en l'I+D+I (investigació, desenvolupament i innovació) ara resulta que reculem d'amagat estripant tota possibilitat de fer efectiu aquest canvi necessari. El profà pot pensar que efectivament en èpoques de crisi no hem de centrar esforços en investigació, però ben aviat s'adonarà que només serem competitius si basem les nostres capacitats en la creativitat, en el capital humà i en la formació. Si fem marxa enrere buscant vies de finançament a curt termini, intentant per exemple reflotar sectors com la construcció, les pròximes generacions pagarem molt car aquest error.
Un cop més, el Gobierno fa ús del mal govern. Esperem que la Generalitat no segueixi el mateix camí i permeti que Catalunya (amb una aposta per les Biociències i les Biotecnologies estratègica), exploti la seva capacitat de liderar amb una economia sòlida, moderna i de futur com ans solia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar!