Cerca contraforts...

dijous, 19 de novembre del 2009

Pirates!!


Ni deu canons per banda, ni veles ni pirata temut ni conegut ni per conèixer. Una desena de nois somalis, que els més joves no superaven els 18 anys, armats amb Kalashnikovs que amb prou feines podien aguantar, sobre un parell de "zodiacs" inflables han portat de corcoll tota una potència mundial. La cosa quedaria en un acudit si no s'hi hagués negociat. Negociar amb segrestadors i terroristes sempre m'havien dit que no portava enlloc. Però el botí de 2,3 milions d'euros (sí sí, 17.500 tonelades monedes!) ha fet homes una colla de "pirates de riu". Però no només a ells.
Els veritables culpables de tot això viuen lluny de les sorres del desert, de la misèria i la brutalitat que resideix a Somàlia, on sectes d'islamisme radical apliquen la llei a base de lapidacions i degollaments. Són advocats de la City Londinenca, amb bufets als gratacels més exclusius. Aquests pirates financers són els que fan de missatgers, són els que converteixen els diners del rescat en trameses d'armes i diner en efectiu. O us imaginàveu un funcionari del Ministeri d'Exteriors, o el mateix Moratinos, amb una maleta carregada de bitllets cap a la Banya d'Àfrica? No senyors, és a aquests pocapenes, a aquests delinqüents a qui s'ha de perseguir. En comptes d'això, negociem amb pirates i els hi passem la comissió.
Posats a negociar amb terroristes, perquè no negociem per solucionar el conflicte armat a Euskadi? Ah, també hi ha terroristes de primera i de segona. Si negociem, negociem. Però si s'ha de negociar, que sigui per solucionar un problema, no per engreixar amics d'amics o amics de coneguts d'amics que al final ens tornaran una part del pastís.

PD: Us deixo el cartell made in UAB reclamant la llibertat dels pirates somalis/es, ideal anarquista de llibertat.




2 comentaris:

Gràcies per comentar!