Cerca contraforts...

divendres, 10 de juliol del 2009

Gironins, els oblidats


Girona va viure ahir el que està calificat de major esdeveniment esportiu (llegeixi's espectacle mediàtic) després dels Jocs Olímpics i del Mundial de Futbol: el Tour de França. 150.000 persones segons el mitjà es van congregar per assistir a aquest esdeveniment i van omplir els carrers de la ciutat, com també altres tants milers d'aficionats van resseguir les carreteres per on passava el Tour.
Dit aixó, vull denunciar el que ahir em va semblar sorprenent i que avui em sembla indigant. S'ha repetit en els mitjans l'impacte positiu de promoció que té aquest event en les ciutats per on passa. A Girona, se'ns va oblidar. En primer lloc TVE no va conectar en directe amb la cursa fins que aquesta havia deixat les carreteres gironines. Però el cas que més m'indigna és el de TV3, cadena que no va enviar ni un sol corresponsal i càmera en directe per cobrir lla sortida del Tour de Girona. Vaig trobar a faltar, també, un detall com la retransmissió dels Matins des de Girona, com ja han fet amb esdeveniments més exòtics com les finals de la Champions a Paris o a Roma o la inauguració de la T1 del Prat, events que en la meva opinió equiparables o inferiors en ressò mediàtic al Tour. Potser, i seré mal pensat, el viatge fins a Girona no els va semblar prou engrescador. O potser la presència de centenars de mitjans d'arreu els va intimidar o va amenaçar d'eclipsar la figura de les patums mediàtiques de TV3.
Tot plegat una manca de consideració amb els Gironins que, un cop més, som partíceps involuntaris d'un centralisme flagrant posat en pràctica des de Barcelona ciutat cap a la resta de les terres catalanes. Lamento, per acabar, una manca de professionalitat i rigor descoratjadors que van posar en dubte, un cop més, si TV3 és la nostra, la de tots els catalans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar!