Cerca contraforts...

divendres, 25 de setembre del 2009

"Carta a un fill que fa 20 anys"

Ser pare no és fàcil, però ser fill segurament encara ho és menys. Els adults veiem la vida amb l'assossec d'haver arribat fins allà on ha estat possible en les fites que ens vam marcar, perquè si hi ha hagut esforç, no importa haver-te quedat a mig camí; ja se sap que els llistons sempre els posem més alts del que la prudència aconsella.

Ser jove, en canvi, és veure la vida amb utopia, pensant que canviar el món està al teu abast, i rebel·lant-se contra tot allò que hom creu injust. Inconformisme, il·lusió, ímpetu, contestació, ingenuïtat o innocència en un cert punt, idealisme ... i tants d'altres, són alguns dels epítets que hom podria llistar com a atributs de la joventut. I ha de ser així, i sigues així, Jordi, perquè és l'hora, però no oblidis que ser jove també vol dir saber escoltar, saber observar, aprendre i comunicar, dialogar, esforçar-se i divertir-se, compartir i responsabilitzar-se; ser jove vol dir trepitjar cada vegada amb petjada més ferma i profunda, saber triar un camí i fer-lo amb convenciment d'haver triat el millor possible; ser jove vol dir enamorar-se, gaudir de tot per petit que sigui, deixar-se portar per la brisa més suau o pel vent tramuntanal; ser jove vol dir, per damunt de tot, ser tu mateix.

Fa vint anys, la teva mare i jo ens vam llevar d'hora perquè no tenies espera... Has estat sempre així, i suposo que sempre ho seràs. Ets valent i fort, decidit, ferm de conviccions i entenimentat, tot i que massa tossut.

Vint anys és aquell moment de la vida en què t'agradaria aturar-te i fer sempre vint anys que tens vint anys. Disfruta'ls i no els oblidis, però mira sempre endavant, perquè els qui t'estimem sempre estarem al teu costat, presents o absents, perquè no cal ser-hi físicament per ser-hi en la companyia.

Estimat Jordi, sigues bona persona, sigues bon patriota, i estima per què els altres t'estimin a tu, i disculpa si, en aquest procés d'aprenentatge i educació, hi ha hagut moments en què no hem estat en el lloc que tocava; hem procurat ser coherents amb aquells valors que creiem bons per a tu, en una línia de continuïtat que vam rebre dels nostres pares i avis. Així hem intentat transmetre-t'ho.

Moltíssimes felicitats !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar!