Cerca contraforts...

diumenge, 21 de febrer del 2010

La doble via d'ICV


El diputat per ICV al Parlament Europeu, en Raül Romeva, escrivia ahir al seu bloc un punt de vista que ha alterat les files del partit. En l'apunt titulat Una Catalunya sobirana i europea? és legítim, és necessari, és progressista trencava amb un federalisme espanyol que defensa actualment el partit, hereu de les seves arrels (molt arrelades tot i que s'intenti maquillar) comunistes, per passar a reclamar la plena sobirania de Catalunya en un marc federal europeu. Ràpidament, avui, Joan Herrera, que ara vol dibuixar un somriure progre i  de sotamà fer gala d'un discurs reaccionari i anacrònic, s'ha afanyat a apuntar que els seus objectius s'allunyen d'una Catalunya sobirana i europea i que el que realment aspira la seva formació és a una Espanya unida i federal.
A partir d'aquí, i com ja vaig afirmar en un article al Diari de Girona fa uns mesos, celebro que d'entre els (pocs) militants amb seny i mesura que encara defensen l'herència de l'esquerra catalana quedi en Raül Romeva per obrir els ulls a una branca de la política que amb els anys s'ha tornat seca, sorruda i negativa per la nostra nació.

NOTA: La fotografia m'ha semblat il·lustrativa del seny i la tolerància que impera actualment a Iniciativa. A més, constato que la llengua de comunicació de dirigents rellevants de l'entitat (de pròpies orelles ho dic) és el castellà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar!