Cerca contraforts...

dijous, 10 de novembre del 2011

La frivolitat hivernal del PSC


La meva intenció era no molestar-me a comentar l'absoluta frivolitat del PSC. La deriva, però, del rumb d'aquest partit ha passat tots els límits quan han llançat un vídeo de campanya electoral (repeteixo, de CAMPANYA ELECTORAL) en què, sense escarafalls ni matisos relacionen les retallades a la mort. Sí, ho heu sentit i ho podreu veure bé: juguen amb la mort per criticar les retallades. "Com els pets en un banc" que diem a casa. Ho deixen anar, sense complexes, sense proves i sense cap altre motiu que desgastar, enrarir i intoxicar la prou maltractada societat.
Això no és tot! Per a més inri, el mateix dia que surt publicada una notícia que diu que una dona va morir a l'hospital de Sant Pau després d'una llarga espera. Fortuïta la coincidència? El vicepresident del Col·legi de Metges, però, s'ha afanyat a assenyalar que era una pacient terminal. Segon ball del PSC (que és qui ha posat la notícia a les capçaleres) amb la mort. Ara, però, amb una persona de carn i ossos pel mig.
El PSC -no sé si ells se'n recorden- no fa ni un any que governava aquest país. El PSC va gastar l'any passat 800 milions d'euros (800.000.000 euros!) més del pressupost en salut i va deixar un dèficit de vora 8.400 milions d'euros. Cap responsabilitat en les retallades, suposo, que pretenen precisament corregir aquest dèficit. El PSC-PSOE, aquest mateix partit que, des del Govern d'Espanya reclama que la Generalitat retalli EL DOBLE del que ha pogut retallar. Bé, després de la CONTRADICCIÓ evident, a la que d'altra banda ja són immunes, diran: "es pot retallar en quelcom més que salut i educació"... DADES: Territori i Sostenibilitat (24%), Agricultura i Medi Natural (23,4%), Empresa i Ocupació (23%), Presidència (20,9%), Vicepresidència (19,9%), Economia i Coneixement (17,8%), i Cultura (15,6%). La retallada és menor en les conselleries vinculades als serveis socials: Interior (6,4%), Salut (6,5%), Ensenyament (7,4%), Justícia (8,9%) i Benestar Social i Família (10%).
Algú em pot contestar?

4 comentaris:

  1. Sent cert que els socialistes són una colla de populistes que han perdut el rumb i ja no saben què fer per evitar la "massacre" política anunciada el 20N, no és cert que les retallades de CiU semblen fora de lloc? Perquè es tanquen quiròfans i plantes d'hospitals al mateix temps que s'elimina l'impost de successió o es mantenen 6 canals de televisió públics i 3 ràdios públiques?

    ResponElimina
  2. La pregunta és sí a més de tancar quiròfans (cosa que no és ben acurada, segons tinc entès) s'ha d'aplicar la mateixa austeritat a TV3, i a tot arreu. El tema de l'impost de successions era ideològic i ètic, tot i que potser no era el millor moment de treure'l. Qüestió d'imatge perquè la recaptació perduda és mínima.

    ResponElimina
  3. Entenc l'impost de successions dons CiU el portava al programa electoral i per tant calia complir la promesa. Ara bé, sembla raonable que abans de retallar en educació i salut es retalli en oci com pot ser les televisions públiques...

    ResponElimina
  4. Són d'esquerres i catalanistes només quan hi ha eleccions.
    I no oblidem que el ministeri de defensa de la Chacón té un pressupost que és 44 vegades el dèficit fiscal català!

    ResponElimina

Gràcies per comentar!