Cerca contraforts...

dilluns, 15 de març del 2010

Vagi-se'n, senyor Montilla

Fa temps que la legislatura està esgotada. Confessava un destacat dirigent d'Esquerra a porta tancada que el passat mes de juliol, Joan Puigcercós va estar a punt de fer passar a millor vida el segon Tripartit. Coses del geni i les cabòries de la gent d'Esquerra Republicana (la part de Catalunya a vegades se la deixen), es van fer enrere a l'últim instant. Ara, mesos després (comentava) no poden fer el pas ja que les enquestes els pronostiquen una desfeta històrica (i merescuda, tanmateix).
Avui, el vaixell degoteja per tots costats. Ofegats en una crisi que sembla no tocar fons, amb l'empenta perduda, l'ànim caigut i el timó vacil·lant anem fent més fonda la llaga del país.
Molta gent, jo entre ells, no ens hem cansat de demanar la dimissió o en tot cas el cessament del Conseller Saura. No ens adonem, però, que el responsable de la seva potineria com a dirigent és el President, és el President qui ha d'actuar davant la incompetència dels seus consellers i donar comptes de la seva acció política i de gestió. Però a aquest país fa temps que li manca el timoner. Tenim un govern de fireta, amb personatges que llueixen grans escuts d'or a l'americana però no governen i no semblen voler ni estar disposats a governar. L'única consigna que segueixen és la de resistir fins que els engoleixi el final de legislatura.
La legislatura està esgotada. El Tripartit, ha caducat. Senyor President, per Catalunya, li demano un últim acte de govern: per responsabilitat, vagi-se'n.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar!