Cerca contraforts...

dimecres, 13 d’abril del 2011

De la gravetat ningú se n'escapa


Quan Isaac Newton (aleshores encara no era Sir) va publicar Philosophiae Naturalis Principia Mathematica (principis matemàtics de la filosofia natural) es va establir que la gravetat no era res més que la força que exercia un cos d'una certa massa qualsevol sobre un altre cos de massa igual o diferent situada a una certa distància. Com que aquesta força no es fa relativament perceptible des del nostre punt de referència fins que el cos que ens atrau té una massa de proporcions planetàries, hem acabat assimilant que la gravetat és allò que ens fa caure, la força que ens manté de peus a terra i que, quan la volem contradir, ens fa caure sense contemplacions.
Aquest mateix principi el podem aplicar, fent un exercici d'imaginació, a la societat. Catalunya està vivint dia a dia un canvi cada cop més evident. Estem cansats d'haver de ser sempre els que treballem, els que sacrifiquem els nostres recursos i els nostres esforços per un país que no ens reconeix aquest treball i per unes persones que, en la seva unanimitat no ens tenen ni estima ni respecte. Nosaltres pagarem la sortida de la crisi a costa d'un tros del nostre estat del benestar. No perquè no ens ho puguem permetre, sinó perquè hem de pagar els luxes i corrupcions dels altres.
Però amb tot hi ha qui encara rema contracorrent, que fa 20 anys que està enrocat en la mateixa posició d'amiquisme amb les estructures de poder de l'Estat que el mantenen a cos de rei. Qui creu que és ell qui té la raó i la resta els que estem equivocats. Aquell que encara pensi que el vot d'1 milió de catalans a favor de la independència no té valor o que el 10 de juliol es cridava "Es-està-esta-estatut" està equivocat. Aquell que persegueix irat les opinions i no encaixa les crítiques per un orgull de falsa burgesia sobrevinguda està equivocat i, tard o d'hora, haurà de rendir comptes amb la Llei de la gravetat,

De passada diré que a mitjans s.XX, un científic força dolent amb les matemàtiques però amb una creativitat i imaginació brillants, Albert Einstein, va acabar definint que, en resum, la gravetat era una deformació geomètrica a la curvatura de l'espai per efecte de la massa dels cossos, però l'efecte és sempre el mateix.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar!