Cerca contraforts...

dimarts, 12 de gener del 2010

Aeroport, i la història es repeteix

Ens han pres el pèl. Amb tota la sornegueria de què només aquest president del govern és capaç. El Govern de la generalitat s'ha quedat, impotent, de braços creuats mentre a Madrid ens tornen a estafar. Però això no és nou. El fet de bloquejar la plena gestió (sobirania en definitiva) de l'aeroport d'El Prat ens hipoteca i limita el nostre creixement i expansió comercial internacional.
L'any 1504, el testament d'Isabel la Catòlica va establir que el comerç amb les Índies estaria centralitzat a la Casa de Contratación. La Corona d'Aragó quedava des d'aleshores i fins segles més tard exclosa del comerç amb el Nou Món. Els segles que seguiren són, amb tota probabilitat, els de la decadència de Catalunya i la Corona d'Aragó i precedeixen amb responsabilitat els fets que ens porten a la nostra situació actual.

Avui, la història es repeteix, a la manera dels temps moderns. Catalunya es veu privada de decidir sobre la seva comunicació amb els països i continents d'arreu i quedem sotmesos a la potestat d'un Estat que, lluny de voler fer que explotem tot el nostre potencial com a país procura que ens ensopim en una decadència que ens porti al desànim i a la resignació per tal que sigui Espanya i no Catalunya el motor d'aquest Estat. Per si algú encara no tenia prou arguments, aquest és un motiu de pes. Massa sovint no aprenem de la història, no cometem el mateix error. Ara, independència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar!