Cerca contraforts...

dimecres, 20 de gener del 2010

Quan l'estat va en contra de l'opinió popular

Les enquestes ho han constatat. Fa temps que era sabut, però es deia amb la boca petita. La mesura de l'Ajuntament de Vic ha posat de manifest que, d'una manera àmplia, l'opinió popular es mostra partidària de polítiques més restrictives quant a la immigració. O dit planament: es mostra contrària a la benevolença administrativa amb la immigració. Alguns diran, agosaradament, que la societat és xenòfoba.
Sigui per una o altra cosa, és evident que si vivim en democràcia, aquest fet hauria de ser, com a mínim analitzat. Però la problemàtica de la immigració no és un tema aïllat. Darrerament hem obert debats populars sobre l'enduriment de condemnes (aplicació de la cadena perpètua), abolició de la tauromàquia, aplicació del Pla Bolonya. Fa un parell d'anys la societat era conscient de l'existència de la crisi i el govern la negava... O el debat sobre el dret a decidir i sobre el model d'estat, segons el prisma. El fet és que amb tots aquests temes l'Estat ha actuat contra la opinió popular i el resultat és, com a mínim, preocupant. Es posa de relleu una ignorància cap al poble, que en democràcia hauria de tenir, com a mínim, veu i vot... i no només aquest darrer.
La problemàtica sobre la mesura de Vic la vol tancar l'omnipotent Zapatero (que ho ha titllat de "truco" i no d'il·legalitat) a base d'un "carpetazo", ajudat per l'Abogacia de l'estat. És conscient de la situació legal de la mesura, però "ara no toca".
Comença a ser hora que s'afrontin els grans debats socials, que s'agafi el toro per les banyes, allunyats de dogmatismes i actituds "eufemistes" i es posin damunt la taula els grans temes de preocupació de la gent, socials i nacionals, i és que potser alguna vegada la majoria de la societat pot tenir la raó i no s'hauria d'ignorar si volem presumir de cultura democràtica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar!