Cerca contraforts...

dijous, 14 de gener del 2010

Els Jocs Olímpics d'Hivern... siguem seriosos


La proposta dels Jocs Olímpics d’hivern amb seu a Barcelona ha estat, des de bon principi, mancada de tota versemblança. Ni el clima, ni la situació geogràfica ni la realitat política acompanyen. Tot i així, les ocurrències socialistes tenen una gran habilitat per llançar fum (o xisca, si tenen possessió d’un bon ventilador) sobre els assumptes que els perjudiquen. I ho han intentat.

Aquesta ocurrència, però, pot esdevenir una opció que pot ser d’un interès major, d’una versemblança sòlida i d’un valor molt més gran per a Catalunya: fer una candidatura conjunta de Catalunya i Andorra als Jocs Olímpics d’Hivern.

Es pot oferir la capitalitat (la seu) a l’Estat andorrà a canvi que accedeixin a donar protagonisme a Catalunya i a la llengua i cultura catalana, a l’hora que cridem l’atenció internacional. La candidatura catalana estaria al marge de la potestat de l’Estat espanyol, que ja té candidatura a Jaca i que el seu esforç, lluny de remar en el sentit que necessita Catalunya és el d’enfonsar-nos i aïllar-nos internacionalment.

Jo, aposto perquè els primers Jocs Olímpics d’hivern dels Pirineus siguin catalans i no espanyols!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar!